Nordbornholm

Nordbornholm opleves som én stor naturpark. Vang, Finnedalen, Hammershus og Hammerknuden med Opalsøen og Hammersøen. Klippekysten byder på mange naturoplevelser - her findes vige og skær, små strandenge og fine badestrande. Tag traveskoene på og besøg Døndalen med sit store vandfald. Almindingen, hvor du kan færdes frit, samt et utal af andre spændende steder.

I meget kort afstand fra Klintely findes Storedalen, én af øens markante og smukke sprækkedale. En sti fører forbi høje klippevægge og klippeblokke gennem en smuk natur. I Rutsker Højlyng ligger Rokke-stenen og det mystiske Stenrøret. Og på nordspidsen af øen, finder du Nordeuropas største borgruin Hammershus. Hammershus ligger på en 74 m høj klippeknude på Nordbornholm og er Nordeuropas største borgruin.

Bornholm er en oplevelse for golfspillere, der ønsker variation. Både hvis du er er langt nede i handicap - og hvis du er nybegynder. Med fire 18 hullers golfbaner, inden for en køretid på en halv time i bil, er det ikke transporttiden, der står i vejen for at nå alle baner.

      

Ols kirke - én af af Bornholms 4 flotteste rundkirker, ligger smukt på Nordbornholm – bygget omkring 1250 og har fungeret både som kirke og fæstningsværk. Bornholm byder på ikke mindre end 19 forskellige museer, der spænder fra det kultur-historiske, over Middelaldercentret til det store og moderne kunstmuseum ved Helligdommen i Rø samt oplevelsescentret NaturBornholm ved Aakirkeby.

Smag de lokale retter og specialiteter på mange af de bornholmske restauranter i sommerlandet. Og bestem selv om du vil spise dyrt eller billigt, fancy eller casual.